Pirogrecept
Hej alla söta.
Tänkte dela med mig av mitt recept på piroger med olika fylling :)
Pirogdeg;
6 dl mjölk
1 packet jäst
2 msk olivolja
2 tsk salt
Väldigt enkelt, värm mjölken i en kastrull och ha i jästen. Rör om tills den lösts upp.
Blanda resten av ingredienserna i en matbredare eller bunke.
Häll sedan i den varma mjölken med jäst i och rör om, tills det blivit en fin deg.
Arbete med händerna i 5 min, låt sedan degen vila i 10 min.
Arbeta igen i 5 min med degen, låt den sedan jäsa i 40 min.
Fyllning 1 med kyckling;
1 pack kycklingfärs (du kan ta vilken färs du vill)
1 stor hackad lök
1 dl hackad persilja
3msk paprikakrydda
2 msk citron
½ dl olivolja
1 msk Chilipulver
2 msk Chayennepeppar
1 ägg
Salt & Peppar
Keso till hälften av röran 2 stora matskedar :)
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Stekordentligt då det ska vara genomstekt och hacka, rör hela tiden.
Man vill inte ha några klumpar.
Sen tar jag hälften av kycklingröran och har i keso.
En med keso och en utan :)
Ungefär 2 stora matskedar.
Fyllning 2- Spenat & pinjenötter.
150g färskbladspenat
1 krm spiskummin
1 hel pressad citron
½ tsk salt
1 tsk chilipulver
2 msk pinjenötter
2 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
Hacka spenaten och blanda alla ingredienser nogrannt.
Klicka ut i mitten och forma dom som du.
Ett tips är att alla piroger med olika fyllningar får olika former, så du håller koll på vilka som innehåller vad.
Smörj formen med matolja och pensla även dom med matolja.
I ugn 200g i 15-20 min
Eller fritera
Gör massor och frys in, jättebra om du får gäster.
Jag gör mina små så att man kan äta dom med händerna och doppa i dipp :)
Hoppas ni gillar dom!
Kram
My
sv: hehe tack så mkt :D
Du det där såg gott ut!! Duktig du är :) är sugen på att göra men det får vänta tills jag flyttar in i nya huset hehe!
Kram kram
fin blogg :) Jag och en kompis har skaffat en blogg där vi tävlar om vem som bloggar bäst och så , och det är ni läsare som avgör vem som vinner ! . Släng gära in en komentar vad du tycker :) Kram !
sv: allt bra med dej? nu är jag hemma från sthlm efter tre underbara dagar där! kramis
Så bra tips :) ska prova det någon gång :)
hur många dl mjöl använder du? du glömde nog skriva ut det.
Hej a.
Hoppsan, jag började med 6dl men sen la jag till lite efterhand.Och jag använde vetemjöl special som innehåller mer protein än vanlig mjöl, degen får en helt annan kosistens av det.
Du får känna dig fram, degen ska kännas som en bebismage brukar man säga :D
Lycka till!
Kram